Monday, 18 April 2016

Ujian untuk ku



Selamat malam untuk bloggers semua , hari nim nak kongsi sikit cerita kat korank kisah minggu nim , terlalu banyak ujian minggu nim dan semester kali ini. malam jumaat hari tuh ada kisah yang amat menyedihkan sekali , mungkin ada kesalahan saya kot yang saya buat dan satu lagi saya terlalu cuai. hari khamis malam jumaat laptop saya hilang dicuri oleh sape tak tahu , yang dapat dikenal pasti adalah pelajar kolej sendiri , dan mereka ialah lelaki . WTH okayy sorry mencarut plak ish-3 . marah-marah sebab apa dalam laptop tuh ada assignment yang saya kena submit pada hari jumaat ko rasa ?? apa perasaan saya pada masa tuh ?? letih kot , kalau slide xpe  nim folio . stress lah kalau ye pown nak curi sekali bagitahu lah dulu , eh ?? ada ke pencuri mintak izin , itu pencuri nak masuk dalam lubang perangkap lah jawabnya. Masa tuh saya letak laptop atas meja sebab penat dha dalam kul 2 pagi kebiasaanya , saya letak dalam locker , disebabkan letih sangat sy letak lah kat atas meja belajar . meja belajar dekat dengan tingkap tak pernah agak pown kejadian ini akan berlaku . Tapi semalam rasa tak sedap hati dha sebab nak letak atas meja hajatnya sebentar jah , tapi tertumpah air minum atas keyboard laptop , nak keringkan punya pasal letak lah atas meja tuh and alaskan dengan tisu kering . Eh tup-2 bangun tak perasan lagi sebab terus ke bilik mandi . balik jah dari bilik mandi tengok-2 baru perasan yang satu tingkap terbuka luas , dan tingkap yang betul-2 dengan meja tulis letak laptop longgar menmang ada orang bukak , and meja tuh basah. Mula tuh ingat saya alihkan letak kat mana ke apa ke , rupanya tak yes betOl-2 hilang . time tuh dha nak nangis dha , mana tak nyer , assignment dalam tuh lagi oh stress lah . Terus call abah , sebab time tuh abah otw nak datang kat asrama . mula-2 call abah tuh tak tahu nak cakap mana , menmang xde suara kuar sebak , iyelah laptop tuh baru jah setahun tup-2 hilang plak . adoii ap perasaan anda ? hmm paham-paham je lah . lepas tuh  off fon mesej jah abah , xtahu nak cakap macam mana . and abah reply lah , tnya macam mana boleh hilang and apa-2 lagi so cerita lah A-Z . and abah cakap takpe lah tunggu lah nanti abah sampai kita bincang kayy . Bila abah sampai tuh , macam tadi lah tanya lagi , time tuh nak nangis dha tahan jah muka ngn air mata nim . abah kata tuh lah carelesss lagi , dha tuh nk buat kerja assignment macam mana ? nak beli yang baru ke ? time tuh rasa bersalah lah sebab iyelah laptop yang sebelum dha lah abah baru beli nak beli plak yang baru , dalam sehari abah dha habiskan beribu untuk aku ! ??? saya jenis yang mudah rasa bersalah . tapi saya akan ganti balik duit abah tuh . Tapi abah kata takyah plak , tapi tetap nak ganti jugak . tunggu elaun masuk jah nim . yes menmang apa sahaja yang saya perlukan my parents can give to me , tapi saya tak amik kesempatan dengan apa yang mereka bagi kat saya . Besar sangat pengorbanan mereka , sampai saya tak mampu nak balas lagi . my parents cuma nak result yang terbaik jah , itu jah mereka nak , nak lihat saya berjaya , Aduihh dha nangis dha menaip cerita nim :'( :'( hmm . takpelah esok ada quiz huh , see ya bloggers .

2 comments:

Nabila Syifa said...

Sabar ya. Cian awak.bertabahlah

faimar sweet said...

okayy dear thanks :D