Sunday, 20 December 2015

"MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"

"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG


Bersyukur Alhamdulillah



hai bloggers lama tak update blog , sebab wifi kat rumah kena potong because abah nak tukar ke TM dulu pakai wifi maxis punya broadband , sebab mahal baik pakai TM takde kuota , nim pinjam internet cousin hehe . Rindu tOl ngan blog nim , nanti TM dah pasang i nak update blog nim puas-2 sebelum start Semester 2 saya . 

By the way hari tuh 18/12 kuar result untuk semester 1 , rasa bersyukur sangat because dapat 3.50 above tapi tak anugerah dekan sebab kolej nak 3.75 pointer , i just get 3.67 only , tapi bersyukur lah kan itu usaha kita itu lah rezeki kita right so nak pointer 3.50 above lagi tambahkan usaha anda lagi di semester 2 , i hope that can get 4.00 pointer insya-Allah ada rezeki tuh nanti , yang penting , USAHA DOA TAWAKAL , tapi ingat usaha tuh penting , usaha penting ye ingat !!! hahaha bear in ur mind my dearself . saya tak nak cerita banyak sangat sebab apa , sebab saya guna internet orang , kesian plak dye nanti takde internet hehe . 

Anyway thanks to readers yang sudi lawat blog nim , May Allah SWT bless u always kayy :D 



||WAALAIKUMUSALAM||

Friday, 13 November 2015

Benarkah ??



hai bloggers , lama tak update blog , busy kata kao ! haha okayy nim dha cuti sem boleh lha update blog . Just waiting untuk keputusan final sahaja adoii debar lha . harap-2 dapat anugerah dekan amin Insya-Allah , adalah tuh rezeki kan .bw tengok tajuk kat atas Benarkah ?? what its mean hmm . Sedeyh tao maksud dye , okayy blog nim kan dibuat untuk luahkan perasaan  , sebelum nim dha kata tak nak luah kat sinim , tapi bosan takde cerita untuk blog nim , so better i express my feeling here right ? hehe . Okay now i start the begining of this stories . Sebenarnya kisah ini mengisahkan si dye yang dha bersama dengan diriku selama 3tahun lebih . Saya tak pernah menjalinkan hubungan selama nim , tapi ini adalah hubungan terakhir dan berharap hubungan nim dapat disatukan ke arah perkhawinan . Si dye sangat memahami diri nim , boleh terima kekurangan diri nim , boleh menerima kenakalan diri nim ,but nowadays , diri nim tertanya-tanya taO , benarkah sayang dye , benarkah cinta dye , benarkah kata-kata manis nya . Hati nim bukan nak fikir negatif , tapi itulah hakikatnya seseorang perempuan kan ? risau right ? dye dulu menmang ulang kesalahan yang sama , kalau ulang kesalahan dengan orang lain-2 takpe tapi dengan orang sama , how ur feeling guys ? comfirm sakit . Apatah lagi sekarang dye lain taO siyes lain , dha bosan ke hmm ? selalu saya pesan , dha bosan cakap jangan sakitkan hati saya dalam diam . Dha bosan takpe saya boleh terima tapi senyap , selalu kalau saya mengajuk ke apa ke ? ada jugak mesej masuk mintak maaf ke apa , tapi sekarang dha tak . Adakah dye nak saya pergi jauh daripada dye ? kalau itu dye nak , saya terima jha . Biarlah orang dha tak nak kan buat apa kita nak kejar , lepaskan jha lha .....walaupun itu menyakitkan , tapi terpaksa direlakan lah . nak jauhkan diri tuh bukan susah senang jha , asalkan kita sibokkan diri dengan benda lain takdenya nak pikir benda nim percaya lah .. Pikir masa depan kan . tapi kita tak boleh nak tipu diri sendiri jugak , tambahan diri nim still ada masalah lain lagi yang belum selesai , hmm bw we must strong right , Allah S.W.T sentiasa disisi tak yah risau , okayy lah dh lewat malam hehe . alaa macam lha diri nim tidor awal .. malas nak taip panjang-2 dha-2 stop hahaha . babai 


|WAALAIKUMUSALAM|

Wednesday, 16 September 2015

Tired Day



Assignment day for this week , kena siapkan semua before final exam ... terkejar-2 sudah . wahh ! i miss this blog , lama ku tak mengupdate busy katanya . Nim ada masa free so update lha . kata pasal letih baru teringat yang jumaat nim madam nak tengok dubsmash kucing kami satu kelas , denda yang dibuat oleh madam untuk kelas kami , so sad . nasib baik dubsmash kalau nyanyi rela ku tak !! malu lha haha , nyanyian ku hanyaa untuk suami sahaja , atotoii cewahh ko ! haha i'm just bored this night , baru lepas study untuk quiz jumaat nim . hmm tak tahu nak cerita apa dah , penat jugak lha , esok nasib baik kelas kul 11 pagi boleh jugak lha tidor lama sikit hehehe , jgn terbabas sudah , hari tuh boleh ku terbabas , so buat surat MC . ponteng kelas hari tuh satu hari , alang-2 badan pown kurang sihat . Sekarang nim malas betol nak g kelas , apa benda lha syaitan suka sangat menghasut . Tapi kita kena kuatkan semangat , nak-3 semangat kerajinan , semangat kemalasan sila jauh daripada hidupku , nak get 3.5++ nim hmmm . nak dapat dekan kalau boleh , insya-Allah USAHA dan TAWAKAL . Comfirm boleh , percaya pada diri pasti boleh !! You can do it . bagi semangat untuk diri sendiri . :)))))

||Waalaikumusalam||

Sunday, 13 September 2015

CaraMu



Terlalu besar cintaKu kepadaMu , hingga Ku tak tahu betapa bodohnya Aku
Kau cintai Aku dengan caraMu , mungkin kau tak tahu betapa sakitnya Aku
Entah bagaimana cara memandangKu , beratikah aku di mataMu
Dan di setiap langkahMu , adakah diriKu
Mungkinkah diriMu , mencintaiKu 
Dan biarkan Ku menjauh , bila kau tak mampu merubah caramu...
Mencintai diriku ...

*God doesn’t give you the people you want. He gives you the people you need. To help you, to love you and to make you the person you were meant to be*




Wednesday, 9 September 2015

Thanks



Hai semua , lama ku tak menaip , busy katakan , mana tak busy banyak assignment kena handle lagi , adoii poning lha den haha . bahasa negeri mana dha saya buat kuar , okayy bw back to the post title . Thanks for what ?? hah nim nak cerita nim . Kadang-kadang kita nim tak pernah bersyukur dengan apa yang ada depan mata kita . Tapi yang takde depan mata tuh lha yang nak dikejarnya , hoho dalam betOl ayat tuh . takde lha tak dalam sangat pown tohor-2 jha . Okayy-2 dha melarut dha aku , lama tak menaip so macam nim lha jadinya . Sebenarnya saya nak ucapkan terima kasih untuk si dia , yang selalu ada ketika ku susah dan senang , and thanks to my mom and dad too . Always be in my side when i need . Wahh speaking plak hehe . Balik kepada si dia plak , he is really mean to me , kadang-2 hati nim sakit sangat , kalau dye buat kesalahan . But i'm still give him a chance . tapi buat lagi , berulang kesalahan yang sama , but still lagi peluang , sampai kawan-2 kata i'm so stupid give him so many chance . Saya bagi peluang kat dia , sebab saya sayang dye , and nak dye hargai saya . Hmmm sakit hati , tapi saya juga nak berterima kasih dengan dia , walaupun dye banyak sakitkan hati saya , dye pandai pujuk saya , pandai ada disisi saya saat saya perlukan dye . tapi itu hanya dulu , sekarang tak dha , but saya still nak ucapkan terima kasih jugak , because i'm still love him . 3 tahun saya dengan dye , tak mudah nak lupakan , tak pernah saya berhubungan dengan orang selama tuh , sepanjang 3 tahun tuh , macam-2 perkara yang berlaku , tapi still pertahankan hubungan nim . But now everything change , dye pown layan tak layan jha , bila tanya ada perempuan lain ke ? katanya takde , bila saya kata saya tahu saya tak cantik macam perempuan lain kat luar sana , but this is who i am . Dye kata , takde lha awak dha cukup cantik untuk saya , and saya tak pandang semua tuh lha , cuma sekarang tak berapa sihat bukannya saya sengaja lh , lagipown saya takde topup nak contact awak suruh call saya ke apa . And saya cakap , awak dh lain sejak kat KL , dulu kalau sakit , awak nak saya teman awak , tapi bila saya comtact awak pown awak tak angkat , saya risau . And he say , dye sangat-3 mintak maaf . And kata dye tak buat dha perangai macam dulu . Tapi sekarang kan perasaan saya terhadap dye dha tawar , nak maafkan dye pown tawar hati . Tapi still sayangkan dye . mmm tak paham lha dengan jiwa dan raga stress tahu tak . Sekarang nim sibokkan diri dengan study jha , dha lha tak contact dye dekat seminggu , sebab saya nak dye cari saya , bukan saya cari dye , asyik-2 saya jha , macam saya nim jh yang terhegeh-2 kat dye , tapi dye tak , so memalukan lha . 
haish luah perasaaan plak , baru bertekad tak nak luah apa-2 alaa nama pown faimar story right ! okayy lha ready-2 to go to class ..

Sunday, 9 August 2015

Malam Hujan


Night blogggers , bosan sangat so nak typo lha malam nim . Tak tahu plak apa nak dikongsinya , tapi nak typo jugak . Not about love or studies and anything whatever lha hehe . Siyes bosan , sekarang nim ku di asrama kolej . Dengan hujan + kilat lagi sedap aku main laptop , xpe aslkan tak guna sambil ngecharge xpe  , diriku sahaja yang sibok melayan laptop , yang lain dha slow-2 nak landing .. 2 orang dha landing , malam nim kiter orang tidor beramai-ramai , 5 orang tidor dalam bilik malam nim disebabkan ad hal yang horror , HOHOHOHO seram tak ?? Takde lha bukan kisah seram okayy , Forget about the scary story . its just a horrible story .. and a crime story , hancur weii ayat ku . haha takpe-2 practice make perfect . RIGHT ??? betol lha , Jangan nak bantah , I tumbuk u nanti .. Masuk kolej nim i nak cuba benda baru , main-2 I U plak diri nim , takpe-2 its okayy , korank jangan muntah plak , being friendly ye my dear beloved blogger . Okayy baru terfikir nak cerita apa hahaha , senget plak . Disebabkan horrible story tuh , i nak masuk kelas seni pertahankan diri TAEKWANDO !! WAchaha !! Aiyaaaahhhh ! Dush_3 haha , sewel plak diri nim malam-2 , malam buta katakan . Untuk menjaga diri...Kilat kuat takod ! tapi sempat update blog . Okayy lha good night blogger , sampai sinim sahaja ayat malam nim , nak relaxkan minda n pinggang , sedia untuk baring .. 












Saturday, 8 August 2015

Gotong Royong Day



Hai semua bloggers yang sudi lawat blog nim and sudi untuk membaca entry nim , So today tajuk post ku adalah gotong royong , why gotong royong , sebab aktiviti hari nim di kolej adalah gotong royong , perghh menmang penat , tapi best nasib baik gotong royong di kawasan asrama sahaja , kalau seluruh kawasan dalam kolej menmang tak lha . Today my friends volunteer nak cuci tandas , sebab main air , best lha hoho ... penat jugak cuci tandas , nasib baik tak kotor sangat tandas , wangi jha tandas tadi .. bersih , bersinar tandas , tengok sape yang membersihkan tandas , haha . Jadi makcik cleaner hari nim .. Takpe sekali sekala kerja part time orang kata , haha banyak lha kan ko punya part time , ada jugak selfie dalam toilet tadi , senget lha ada ke selfie dalam tandas , tapi saya tak hehe , kawan saya yang lain jha , sebab time diorank tengah selfie , diriku ini sedang memberus singki .. kalau tak join sekali dha .. my roomate also sekali cuci tandas , and sekarang dye dha lena tidor dengan begitu nyenyak sekali . Happy go lucky lha hari nim , kemaskan bilik and makan berjemaah , Rare lha .. Bilik dha kemas , tengok bilik siapa haha , saya menmang tak suka bersepah , pantang betol , tapi kalau time malas , menmang kat situ lha dye , tapi kalau rasa tak selesa , kena kemas jugak .. 
Takde selfie hari nim untuk di share .. nanti lha share untuk selfie plak ..okayy lha stop sampai sinim sahaja cerita ke hari nim , thanks babai love u all bloggers

Saturday, 1 August 2015

Kena Bersajak Dalam English



Hai selamat petang followers tersayang , hari nim update lagi satu tajuk yang agak nth lha , saya tak pernah bersajak , but saya kena bersajak dalam english , dalam melayu pown tak pernah nim nak kena bersajak dalam english plak adoii mati lha !!! begini ceritanya macam mana kisah ku harus bersajak, bukan harus dha kira wajib , saya kena bersajak ini adalah satu denda taO daripada lecturer ku hohoho , okayy di dalam kelas Fundamental management , madam srh satu kelas hafal 6point serta huraian dye so madam nak daripada 6 yang hafal bagitahu kat dye dua . so time tuh madam kata , korank jerit nama korank , yang mana madam dengar jelas madam akan panggil orang tuh untuk bagitahu . So masa ku tengah sakit tekak , so suara agak garau , Rockers !!!! weii suara , saya tak boleh jerit kuat_2 sakit tekak , perit tao tekak . And madam kata kalau tinggal 6 orang sahaja dalam kelas yang berdiri dye kena bersajak kelas akan datang.. weii tak sangka saya lha salah seorang daripada tuh ergghhh !! Malu kena bersajak . Dha lha ayat sajak tuh salah point tentang subjek fundamental management , nasib baik pendeknya nim nak bagitahu contoh ayat yang ku harus bersajak !! debar pown debar tapi buat rileks lha .. lepas nim saya nak jadi orang pertama volunteer nak jawab soalan , 
  • MAX WEBER (Main Point)
    Developed a theory of authority based on an ideal type organization (bureaucracy)
    Pendek jha ! sajak ku , tapi nak bersajak depan orang haha tapi kelakar lha .. takpe hiburan sedikit sebelum belajar kan anak-2 
    Okayy lha done sampai sinim . wish me good luck !! 

    thanks for visiting my blog

Friday, 31 July 2015

"Topup Mini Giveaway By Cik Mimie"




Klik Disini To Join

hari nim saya join giveaway daripada salah seorang rakan blog kita , so bagi sesiapa yang belum join Jom join beramai-ramai , ayuh ! ayuh semua join , Lagi ramai lagi meriah giveaway cik mimie kita nim


Rindu Dekat Blog Pink



Hai bloggers semua , lama nya tak update blog semenjak dha sambung belajar nim , takde masa nak mengupdate satu hal . and internet pown KO hehe . Bw rindu  dekat blog tercinta nim , siyes rindu , rindu nak typo sebenarnya , lama tak typo , lama tak kongsi story kan_3 . Ta cerita pown lagi pengalaman masuk belajar , macam mana suasana belajar kat sinim , suasana asrama kat sinim . huhu nanti ada masa plak i cerita lha kat u All . Sekarang sibok dengan belajar and bisnes produk n also bisnes Biz Topup , so bagi sesiapa nak join biz topup atau berminat dengan produk kecantikan korank boleh lawat Instagram( marini_galleryfm )  saya serta Wechat- ID- faimar57/faimar_57 okayy . Apa_2 pertanyaan just terus lawati IG saya sahaja okayy .. 
babai awak_2 , nanti Insya_Allah ada masa seminggu 4x update blog kongsi story , kongsi apa_2 lha tips . 
okayy lha stop sampai sinim jha typo saya ada masa saya update plak . Take Care u All 
thanks pada followers baru saya ye . Lepas nim ada masa nak buat giveaway jugak lha ,insya_Allah i try 


Monday, 13 July 2015

GIVEAWAY RAYA BY Bella


Selamat malam semua malam nim saya join satu giveaway daripada seorang blogger yang cantik cute  , so bagi sesiapa nak join just klik di atas and hadiah untuk pemenang lumayan taO so korank boleh lha join . okayy lha good luck for those yang join . 

Mencari 15 orang Pemenang Untuk 

Pemenang 1 : RM 10 + Satu Tudung Bawal Satin + Satu Korean Face mask
Pemenang 2 : RM 10 + Satu Tudung Bawal 
Pemenang 3 : Rm 10 + Satu Korean Face
Pemenang 4 & 5 : Satu Tudung Bawal
Pemenang 6 & 7 & 8 & 9 &10 & 11:  Top up Rm5 
Pemenang 12 & 13 & 14 &15 : Satu Kerongsang

Itulah hadiahnya , so kepada yang nak join cepat_2 join ye , 24 julai 2015 nim dye akan mengumumkan pemenang . banyak lagi masa kan , so sementara ada masa join terus ye followers saya





Saturday, 13 June 2015

Having Fun Banana Boat



Hai bloggers update and update lagi hehe . hari nim release tension main Banana Boat di Pantai Bukit Keluang . Best !! cool giler , rasa drowned jugak tadi hehe tapi siyes menmang best . Dua kali boleh main . tapi saya sekali sahaja kawan saya yang lain dua kali . Sebab first nak main , saya tak berani , bukan tak berani sebenarnya , berani tapi time pagi-2 tadi kul 10:30 saya nak kuar , mama saya marah kata takyah main lha bahaya , tengok diorank jha main . Takde orang tua , tak yah main lha bahaya  nak main tunggu mama n abah nanti , bekeng betol lha hish ! sebab tuh lha first-2 kawan-2 saya ajak main , saya tak nak ... saya ajak mama saya pergi , dye tak nak ? sakit plak hati kita , tapi akhirnya kali kedua kawan saya ajak  , adoiii hasutan betOl diorank nim . dha basah dha baju kan , ingat nak mandi pantai jha lha .. eh_2 diorank plak ajak nak naik sekali lagi . Bila pikir-2 naik lha . Akhirnya naik jugak , iyelah baju nak tukar bawak dha , so apa lagi main lha titew ... best Tol Laju plak tuh , sakit tekak aku pergi teriak hahaha . Mula-2 main dye tanya dlu nak terbalik ke tak nak ? ofcoz lha kterorank nak , baru extream sikit .. time jatuh lha best sekali , boleh tahan dalam jugak tempat jatuh tadi . Lemas terasa time jatuh , tertelan ku air masin tadi wekkk , sakit tekak masin-2 !!!! hahaha , yang kesian nya kawan saya , SOrry my frens time jatuh i tertarik tudung dye . hahaha tercabut tadi . dha jatuh i nk paut orang lha , salah paut , paut tdung tadi hehe , very sorry . kawan saya tuh pown gelak_3 .. esok n lusa last nak abis banana boat tuh . sebab nak puasa dha kan kiter . Abang tuh cakap after habis puasa nanti raya ke-2 dye akan ada plak , and sampai biler-2 ada lepas tuh projek lain plak dye kata .... siyess menmang best . Nannti menmang nak main plak , klau jet ski lagi best :))

 gambar yang real . tak save lagi dalam lappy . terpaksa lha . letak gambar yang kat atas nanti malam karang lha letak gambar hehe . edit balik apa susah kan . yang atas tuh hanya contoh ye hehe . :)))

Wednesday, 10 June 2015

Siap Essay untuk Mara

 Essay tentang perihal diri, perancangan dan kerjaya , ayat ku hancur sikit dalam bi campur aduk pown ada jugak huhu , dha dalam bi dha lah lama tak buat esei disuruh buat esei , dalam bahasa melayu takpe lha jugak but in english !!! tapi biarlha . bw saya nak kongsi contoh untuk rakan bloggers saya .

Essay about me , Planning and Carreer
My name is Nurmarini bt Mohd . I am the only daughter among 4 siblings of Ramli bin Mohammad and Che Meriam binti Ab Razak . I was born on 14 June 1997 in Terengganu . I stayed with my family at Besut Terengganu in year 2007 because we move in my father’s hometown , before we moved in we were in Sabah about 10 years . My father is retire policeman and my mother also retire policewoman . I am a humble and shy .
I was receiving early education at Tadika Hadanah at Sabah when at age 4 years, only 1 years I study at Tadika Hadinah , After that my parents transferred at Tadika Tunasari Pre-School Centre also at Sabah which is closer to my house only about 200 meters. I learned in Tadika Tunasari at age 5 years to 6 years . I started my primary education at SRK Convent St. Francis the school located is near at Bukit Pandang . The distance between my home and school about 6 km . I study at St. Francis from age 7 years to 10 years . After that , my parents transferred I to another primary school at Sekolah Kebangsaan Kampung Raja , Besut Terengganu . I study at SK Kampung Raja from age 10 years to 12 years. During the year 2009 , I took the UPSR examination and passed with flying colours to score 1A3B1C . I furthered my lower secondary education at SMK Permaisuri Nur Zahirah Besut in the years 2010 . When I was form one , I’ve been list 10 students excellent in Mathematics in mid-year exam  , I’m from class number 4 when I was form one and I got a gift an exercise mathematic book from my principal . When I was form two I was active in co-curricular activities  . I have participated in the Besut District Level Speech Choir Piala Yayasan Diraja Sultan Mizan and also has participated in the Besut District Level Choral Speaking Competition .  In year 2012 i’m form 3 ,I also participated in the Besut District Level Choral Speaking and win in fourth place.  i took examination PMR and I only get 3A4B1C .
When I was form 4 I study in class pure science . I love the subjects such as biology , but I’m not struggle with the subject. I always got D in Biology because its not to easy . Only subject mathematic I score B+ or A solid . In form 4 I being independent and adaptable when I was given responsibilities to be the librarian . Its very fun to be librarian , I can read many books in library and arrange the books . Librarian its not only the books we must to focus but all , because we also a perfect our duties more at library but also student discipline . In form 4 I was participated petanque competition in school level and got second place . I took my examination in year 2014 and as the result I got 1A-1B+2B1C4D . I tried to maintain in some subjects but I failed . I just simply pass in all subject pure science and can’t get any credits score for the subjects . I make my parents disappointed because my parents want I be a doctor . Maybe I’m not have an ability to be a doctor . I have received offers from many colleges , but I’m only interested in a field which is Poly-Tech Mara College of Diploma in Accountancy . I love Mathematics subjects since I was form 1 , so that’s why I choose Accountancy that is quite similar to the subjects . The Diploma in Accountancy  field is one area in which closer ties with trade and business activities. Accounting is a career field that is important and required by any institution. This is because almost all institutions have to operate profit-oriented and related matters involving the management of financial operations including budgeting manage, maintain facilities, and institutional improvement. Whatever the management and certain transactions involving money and accountants duty to identify and organize all the incoming and budgetary outlay budgets, expenditure statements to facilitate the management to make estimates and action. In addition, the accountants of our country can be experts in the Accountant General's Department or Ministry of Finance .Therefore, I focused myself in the field of accounts and by this I began to love the area and I believe account for the physiology of the English Napeolen Ill "whatever the mind conceives man can achieve" where I planted myself in the account is a broad field and I realized that jobs in this field is very wide, not only are we able to work under someone else but can open the "firm" on its own . I plan to develop a workforce that is a group of accountants working in a firm that provides accounting services to individuals, businesses and governments. There are several major firms that are dominant in this area. Public accounting profession will give me a good start where i can get experience before progressing further. Based on my recommendation, I must study more diligenty in this area so that I can achieve my ambitions as a finance minister. Formulating and implementing fiscal and monetary policies for the distribution and management of financial resources are carried out efficiently and effectively,  Formulate and provide procedures, principles and procedures of accounting and financial management system to be implemented by all Government Departments / Agency,  Prepare annual budgets, Monitor the implementation of the annual budget. That is responsibilities if I be a finance minister . I wish and set a high hope that one day I will be able to be a minister finance.
This is all about me , my education and career planning if I took Diploma in Accountancy as my primary choice to further my study . Despite, of deep interest in this field , accounting  also serve a lot of golden opportunity in Malaysia , especially for today and future . Its about our finance economy Malaysia in good conditions no debts . This job not only making money and prepare annual budgets but also mainly how to improve the country towards progress in achieving the Vision 2020 . As this field is less monopolized by the malay bumiputras . I think I’ve had the responsibilities to help my people and give opinion to choose accounts as the first choice after SPM . I will surely do anything to achieve my goals . Moreover, dentistry will be one of rewarding career and surely people will start to look for a chance to get to know more about it.

 OKAYY DONE MY ESSAY !! 
*KALAU NAK AMBIL LHA*

Monday, 8 June 2015

Fi Hifizillah ❤

🍃Wahai yang Dirindui 🍃

Semoga sentiasa dalam jagaanNya
Semoga sentiasa dalam lindunganNya
Semoga sentiasa dalam naunganNya
.
Biar jauh beribu batu
Moga tuhan tolong pelihara
Sungguh aku tak mampu
Sungguh aku tak terdaya
Kerana manusia punya batas
Sedangkan tuhan Maha Kuasa
Tiada tanding batasnya
.
Ku titip engkau dalam jagaanNya
Moga baik-baik saja
.
Meskipun jauh sesaujana mata
Tak mengapa
Tuhan ada sentiasa
.
Rindu ?
Ketemu dalam Doa
.
Sincerely,
Miss Marini

Tuesday, 2 June 2015

Alhamdulillah Lulus !


Hai blogwalking hehe . Selamat malam semua , by the way thanks bagi sesiapa yang sudi melawat blog diary saya nim . Its all about me right ? and ada jugak join segmen or giveaway daripada bloggers lain .Okay back kepada tajuk diatas why i'm so happy hari nim .Akhirnya semua selesai !! because of what ?? hehe  cer teka cer teka . Okayy nak story kat sinim . Kenapa happy sangat and rasa syukur sangat alhamdulillah huhu kan saya dha kata hari nim saya test JPJ motor for the second try , Oh man! gagal sebelum nim sebab TITI . Tapi alhamdulillah lulus hari nim . Debar tetap debar jugak Walaupun kita Ulangan test kan .Bila nombor giliran saya disebut Ya Allah jangan cakap lha debar weii ! siyes sebab takod jatuh tapi Happy sebab titi tak jatuh  , walaupun agak goyang-2 macam tak seimbang nasib lha boleh kawal tadi , terfikir time naik tadi rasa laju jha atas TITI , ye lha kan kena lebih 7 Saat , dha bila kita naik tak tahu masa berapa saat kan , bw nasib baik tadi 9.05 saat haha lama kan , kenapa hati time bawak tadi rasa laju jha . after selesai TITI terus buat untuk halangan KON , this is easy , senang-2 dye pown ada jugak orang kandas taO , pandai kawal lha . alhamdulillah saya buat tadi okayy . 

Lepas habis jha buat Kon , tunggu arahan encik JPJ untuk brek kecemasan , brek kecemasan pown debar jugak sebab kena pecut !! saya hari tuh Cikgu motor saya ambik masa , masa saya untuk brek 6:45 saat , giler ko lama kot , dha lha buat latihan kemarin keluar daripada garisan kecemasan . Alhamdulillah hari nim , saya pecut punya habis lha and masa 4.05 saat boleh lha sebab brek kecemasan tak boleh lebih daripada 6 saat . Okayy after brek kecemasan nim lha halangan yang paling tak suka , bermasalah betol ngan saya , sedangkan saya tengok dye pown benci haha . Okayy halangan seterusnya ialah Jalan Tidak Rata , adoii sakit tangan betol kalau jalan nim , iyelah saya kena pegang kemas pegangan handle dye supaya tak belok . Halangan nim dye ada lebih kurang 10 bonggol kat sinim menmang kena pandai kawal minyak lha , tak boleh berhenti if tak Fail lha ! tadi saya buat tak berhenti tapi rasa macam nak kuar daripada kawasan bonggol , bw akhirnya dapat jugak ku menghalang dye daripada keluar , Kalau tak kandas plak cik moon nim hmm so saddd !! RM30 lha plak test JPJ ulangan-2 tak nak !! Selesai jha semua tuh , pergi kat pergerakan bentuk 8 yang nim senang jha , tapi ada jugak orang kandas tadi sebab melebihi garisan sebelum nak mula pergerakan bentuk 8 . Tak pasal_2 nasib baik ku berwaspada tadi jauh 15 cm daripada garisan agak_2 jha 15 cm tuh hehe . Lepas habis tuh Selekoh tajam Z yang nim senang lagi . simple jha lalu jha lha huhu . after siap semua tuh , free gear and matikan ejin phatuh gelek lha motor tuh letak kat bahagian III (Jalan Raya) Saya LULUS LHA !! rasa nak teriak tadi sebab lulus . Selesai lha esok buat lesen kereta+lesen motor . TEST kereta awal pada test motor tapi abah tak bagi buat lesen suruh buat sekali ngan motor senang . So dha ada lesen lha titew sebelum gi belajar jauh-2 . Okayy lha , lama sangat dhaa menaip hehe Waktu isyak dha masuk . Solat dulu ye sweetheArt 


|| wAlAikumusAlAm ||




Monday, 1 June 2015

Mini Giveaway by Shira Lokman




 
 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum selamat pagi bloggers hari nim pagi-pagi lag dha saya join GA nim . Hadiah dye menarik buat pemenang , jom-jom awok-2 semua join GA nim . tak rugi pown cepat_3 tarikh tamat giveaway pada 10 Jun 2015
 
 
KLIK SINI untuk join

#jangan lupa menepati syarat ye :)


Sunday, 31 May 2015

Lirik Lagu_Jangan letih mencintai aku- Asbak



Hai-2 there u all , sorry today so boring day hehe . tak tahu nak update apa . terjumpa lagu di atas tuh dalam youtube best jugak . so nak share liriknya lha kat blogger saya nim . 


Apakah kau mengerti betapa ku ingin
Memandangmu walau sejenak untuk hati ini
Apakah kau mengerti betapa ku ingin
Menantimu hingga kau mampu berikan hatimu

KORUS:
Jadilah kau bintang hatiku
Terangilah seluruh jalanku
Jangan kau letih mencintaiku
Hingga di ujung usiaku
Apakah kau mengerti betapa ku ingin
Memandangmu walau sejenak untuk hati ini
Aku tenggelam pada yang terindah
Dan semakin dalam yang ku rasa

BaACK TO KORUS:
Jadilah kau bintang hatiku
Terangilah seluruh jalanku
Dan jangan kau letih mencintaiku
Hingga di ujung usiaku
Jadilah kau bintang hatiku
Terangilah seluruh jalanku
Dan jangan kau letih mencintaiku
Hingga di ujung usiaku


Takkan / Never / Jangan



hai good morning , betol lha morning kan takkan malam plak . saja bosan and tak ngantuk lagi so i update lha pagi_2 nim . hmmm takleh nak tidor n i bukak lha blog nim . tak taO nak story apa sebenarnya tapi tajuk kat entry atas tuh hmm , kan saya dha kata takde idea
so begini lha , naip lha apa-apa pown , saya malas nak luahkan cerita saya malam nim . takde mood and takkan pernah saya luahkan lagi , after this i will story dengan happy story , no more sad okayy , kesedihan tuh simpan lha , xpayah nak share . buat orang lain sakit hati and menyampah plak kan , 
sekarang nim lebih kurang dalam kul 1:33 a.m bw bila saya post bukan masa nim lha akn done post nim siap kan
banyak nak story , tapi malas why ? kenapa ? alaa suke hati saya lha blog saya , sibok jha . Terasa kehilangan sebenarnya , rasa sangat kehilangan tuh . tapi malas nak rasa perasaan tuh . harap-2 lha cepat hilang perasaan tuh , ada perasaan tuh bukan ad guna pown . rimas pown ada dengan perasaan nim . rasa sakit adalah hati nim . OH MAN !! sakit babe . oh benci_3 tolom pergi jauhkan perasaan nim . tolom duhai hati , usah ko kenang kisah lampau , buanglah . kalau tak mampu buang , kau tanam lha dalam hati tuh , sedalam-dalam yang mungkin . please , jangan lha seksakan tuan badan ko nim ... kenapa lha hati , ko mudah sangat sakit berbanding organ yang lain , bila kau sakit satu badan pown lemah . dasyat ko kan . Tapi dalam masa yang sama ko kental jugak huhu . Hebatnya kuasa Allah SWT mencipta sesuatu itu kepada manusia , Dalam hati ad perasaan sayang , rindu , benci and macam-2 lagi lha nak cakap tentang perasaan nim banyak sangat , sampai esok pown tak habis aku cerita , tapi aku tetap tak boleh tidor , aku kena lupakan semua tuh hmmm tak tidor aku malam nim , sedihnya lha 

SEDIH !!!! "_" apa-2 pown , saya nak berhenti typo , saya penat . nak baring dulu . banyakkan berzikir sebelum tidor ye anak-2 cik moon huhu .


bababbabababaiiiiiiiiTatatata

Saturday, 30 May 2015

Simple RM100 Giveaway Byijeni

Assalamualaikum, Jom join Simple RM100 Giveaway Byijeni. RM100 untuk dimenangi tau. Klik banner di bawah untuk maklumat lanjut :)

 
Hadiah Giveaway :-
  • Wang Tunai RM 20 (x2 Pemenang)
  • Topup RM 5 (x6 Pemenang)
  • Topup RM 10 (x3 Pemenang)
    Total : 11 Pemenang

    Haaa cukup RM 100 hadiah untuk giveaway ni. Even hadiah tak lah sehebat org lain, tapi ikhlas dari hati tau. Aicewahh.

    Syarat Giveaway :-
    1) WAJIB follow 2 blog ni (IZNI NAJWA) & (BYIJENI_SHOP) - akan dicheck ye
    2) Buat entry yang bertajuk : Simple RM100 Giveaway Byijeni
    3) Copy dan paste code di HTML entry dan publish.
    4) Submit link entry anda di ruangan komen.

    Mudah kan caranya? Apa tunggu lagi, cepat KLIK SINI untuk join.
  • TARIKH GA : 14/5/2015-30/5/2015

Tuesday, 26 May 2015

Debaran Mula beraksi



Selamat malam warga blogger sekalian hehe . Typo plak i malam-malam nim . Biasalah internet tengah laju so ambil lha peluang melawat blogger i nim yang dha berhabuk lama tak mengupdate , Rindu jugak kat blog pink cute miut nim . time zaman sekolah dlu adalah jugak masa mengupdate semua tentang cerita cinta about me n whatever lha kan . Okay kembali pada tajuk di atas , apa lha eh maksud saya , haha okayy nak cerita sikit , apa lha dalam diri nim yg berdebar sangat kan . debar tentang apa tao . nak tao tak okayy meh sinim nak story first thing , adalah tarikh 2/6/15 nim , sebab apa debar sebab dye hari tarikh tuh ada test JPJ motor . i mean ulangan test motor . because yang hari tuh fail sebab jatuh titi .. takod jugak second test nim . harap-2 lulus lha . Wish me luck kayy . Orait second debaran plak ialah pada tarikh 20/6/15 nim . tarikh nak-2 dekat serupa kan huhu . tarikh debaran hati kot . tarikh 20/6 nim yang debarnya sebab nak lapor diri belajar dha kat KPTM kuantan . Suasana baru lha jawabnya , kawan pown baru , cara belajar pown baru , tempat tidor pown baru . hmmm so sad ... seandainya ku boleh angkut katil kat umah nim kan bagus ... haha duk rumah sewa boleh lha angkut kan . satu tahun menmang kena stay kat asrama . after habis satu tahun , baru lha stay kt umah sewa . Entahlha , rasa macam nk stay form 6 balik plak tapi biarlah dha bayar pengesahan dha pown rugi jha lha kan . Stay form 6 , tak tahan dengan perangai cikgu so bekeng lha . Semua tak kena dari segi bawa beg pown nyer tegur . adoii takpelah kita hidup budak sekolah kan menmang lah . Lain lha stay kat U macam-2 bag boleh pkai , jangan bag pakaian sudah , takkan nk heret msuk dalam kelas . Pelik bebenor orang menengoknya ye tak . Tapi yang best bila stay form 6 kita dengan rakan-2 yang kenal so best lha kan ada rakan lama .. Nim masuk belajar soam-2 , saya nim jenis pemalu sikit , tak mudah ramah dengan orang , segan tuh kadang-2 boleh tahap yang kritikal jugak, tapi kadang so so jha . Takde lha sampai bisu . orang tanya saya , saya jawablah , n saya akan tanya balik orang tuh . Biasalah our first time meet menmang lha segan kan . Nanti lama-2 tak lha , jadi bestie plak huhu 

Uwaaa nak masuk belajar nim banyak jugak urusan kena buat ye , nak kena ngesah tuh lha nim lha . naik pening pown ada jugak ku . barang keperluan pown banyak kena beli ...
and kena baiki telefon S3 ku ini sebelum belajar , my father kata malu kat orang bawa belajar telefon retak , ku ingatkan nak beli yang baru tadi hmm huhu alaa ilex-2 beli guna duit sendiri lha tak yah nyusahkan org . Saya tak minat nyusahkan orang , orang nyusahkan saya takpe . hahaha pelik kan , Apa-apa jha lha , saya menmang pelik . Orang pown tak mudah nak pahami saya . orang yang betul-2 kenal saya jha boleh pahami saya . Saya pown jenis yang tak mudah pahami orang . Okayy setakat nim lha story i , saja jha sebab nak buang habuk-2 kat blogger pink yang cute nim , lama tak mengupdate kan , busy katanya haha busy lha sangat macam perdana menteri busynya hehe . takdelah malas nak buka komputer sebenarnya , n internet lembab . so okayy lha Good night readers . babai saranghae hehe