Tuesday, 2 June 2015

Alhamdulillah Lulus !


Hai blogwalking hehe . Selamat malam semua , by the way thanks bagi sesiapa yang sudi melawat blog diary saya nim . Its all about me right ? and ada jugak join segmen or giveaway daripada bloggers lain .Okay back kepada tajuk diatas why i'm so happy hari nim .Akhirnya semua selesai !! because of what ?? hehe  cer teka cer teka . Okayy nak story kat sinim . Kenapa happy sangat and rasa syukur sangat alhamdulillah huhu kan saya dha kata hari nim saya test JPJ motor for the second try , Oh man! gagal sebelum nim sebab TITI . Tapi alhamdulillah lulus hari nim . Debar tetap debar jugak Walaupun kita Ulangan test kan .Bila nombor giliran saya disebut Ya Allah jangan cakap lha debar weii ! siyes sebab takod jatuh tapi Happy sebab titi tak jatuh  , walaupun agak goyang-2 macam tak seimbang nasib lha boleh kawal tadi , terfikir time naik tadi rasa laju jha atas TITI , ye lha kan kena lebih 7 Saat , dha bila kita naik tak tahu masa berapa saat kan , bw nasib baik tadi 9.05 saat haha lama kan , kenapa hati time bawak tadi rasa laju jha . after selesai TITI terus buat untuk halangan KON , this is easy , senang-2 dye pown ada jugak orang kandas taO , pandai kawal lha . alhamdulillah saya buat tadi okayy . 

Lepas habis jha buat Kon , tunggu arahan encik JPJ untuk brek kecemasan , brek kecemasan pown debar jugak sebab kena pecut !! saya hari tuh Cikgu motor saya ambik masa , masa saya untuk brek 6:45 saat , giler ko lama kot , dha lha buat latihan kemarin keluar daripada garisan kecemasan . Alhamdulillah hari nim , saya pecut punya habis lha and masa 4.05 saat boleh lha sebab brek kecemasan tak boleh lebih daripada 6 saat . Okayy after brek kecemasan nim lha halangan yang paling tak suka , bermasalah betol ngan saya , sedangkan saya tengok dye pown benci haha . Okayy halangan seterusnya ialah Jalan Tidak Rata , adoii sakit tangan betol kalau jalan nim , iyelah saya kena pegang kemas pegangan handle dye supaya tak belok . Halangan nim dye ada lebih kurang 10 bonggol kat sinim menmang kena pandai kawal minyak lha , tak boleh berhenti if tak Fail lha ! tadi saya buat tak berhenti tapi rasa macam nak kuar daripada kawasan bonggol , bw akhirnya dapat jugak ku menghalang dye daripada keluar , Kalau tak kandas plak cik moon nim hmm so saddd !! RM30 lha plak test JPJ ulangan-2 tak nak !! Selesai jha semua tuh , pergi kat pergerakan bentuk 8 yang nim senang jha , tapi ada jugak orang kandas tadi sebab melebihi garisan sebelum nak mula pergerakan bentuk 8 . Tak pasal_2 nasib baik ku berwaspada tadi jauh 15 cm daripada garisan agak_2 jha 15 cm tuh hehe . Lepas habis tuh Selekoh tajam Z yang nim senang lagi . simple jha lalu jha lha huhu . after siap semua tuh , free gear and matikan ejin phatuh gelek lha motor tuh letak kat bahagian III (Jalan Raya) Saya LULUS LHA !! rasa nak teriak tadi sebab lulus . Selesai lha esok buat lesen kereta+lesen motor . TEST kereta awal pada test motor tapi abah tak bagi buat lesen suruh buat sekali ngan motor senang . So dha ada lesen lha titew sebelum gi belajar jauh-2 . Okayy lha , lama sangat dhaa menaip hehe Waktu isyak dha masuk . Solat dulu ye sweetheArt 


|| wAlAikumusAlAm ||




4 comments:

Setiasmile said...

tahniah... btw, normal wanita gagal ujian titi untuk motor.. hehehe..
kipidap!! hehe

Noor Najwa said...

balas kunjungan awk..done follow awk jugak..tahniah lulus ye

faimar sweet said...

huhu okayy thanks :)

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Tahniah sebab lulus. Hehehe...
Akak singgah sini, follow awak (^^,)

Regards,
Yana Afi Mohamed