Friday, 1 July 2016

Mula degil tapi Akhirnya terima



Okayy pagi nim ada sedikit luahan hati . Sesungguhnya aku tidak tahu nak mula daripada mana . Okayy aku mula dari kisah aku dengan sahabatku . Masa itu aku kongsi kisah cinta lama aku . Dye marah sebab aku still contact dengan ex aku dan jadikan ex aku sebagai abang , siyes bengang sangat kawan aku tuh , dye kata aku akan selalu sakit kalau aku still ada disisi ex aku tuh meskipun sebagai abang n adik , dye suruh aku fikir banyak-banyak dan dengar cakap dye . Kata yang ex aku tuh kalau dye nak kat betol-betol kat aku balik ex aku akan terima aku balik tak payah nak suruh aku tunggu sedangkan dye berhubungan dengan yang lain . Time tuh aku keliru berfikir sejenak dan aku cakap okayy jap bagi saya masa fikir and nanti saya call awk balik kayy . Tiber-tiba terdetik diri ini nak membuka wechat and WOW !! what a lifee , Allah nak tunjukkan kat aku terus dan dengar kawan aku cakap . Allahuakabar Allah menmang sayangkan hamba-Nya dye tak nak aku sakit kalau still kat sisi ex aku tuh sebagai abang and bff . hakikatnya bila aku tengok semua tuh entah mengapa bagaikan sejuta duri dan pisau menusuk hati aku dan tak semena-mena aku rebah dan menitiskan mutiara aku yang agak lama kering nim bercucuran balik . Allahuakbar hanya Allah sahaja yang mampu mengetahui macam mana perasaan aku ini . Aku dapat lihat sungguh bahagia ex dengan si baru with bff dye capital K . Then aku muhasabah diri aku , bahagia sangat air muka dye hurmm , dulu dye tak bahagia ke hidup dengan aku why ? sebab aku halang persahabatan dye dengan bff (K) dye tuh ke . Akhirnya aku sedar . kadang-kadang aku rasa ini semua permainan yang dye mainkan . Tapi kenapa ? Berjanji bagai nak rak tapi tiba-2 huhu , aku tak sangka dalam masa yang singkat nim semua berubah sekelip mata . Allah uji aku dengan semua nim , aku hampir jatuh dan cuba bangkit balik nasib ada sahabatku yang bagi aku semangat untuk bangkit balik . Aku kecewa gila dengan ex aku .Sampai hati aku jadi kosong si kosongnya hanya kalimah Allah yang dapat aku sebut masa tuh untuk rawat hati nim . Ujian apa lagi kau beri kepadaku ini Ya Allah . tapi aku yakin Allah uji sebab dye sayang dan takkan semena-mena Allah nak tunjukkan aku itu hurmm . aku menangis dan akhirnya mata dah kering air mata . Sayang aku terhadap dia bertukar jadi dendam . tapi aku istighfar agar perasaan dendam tuh hilang alhamdulillah hati makin pulih .Akhirnya aku buat keputusan untuk block dye dalam semua laman sosial . aku akan pergi buat selamanya daripada hidup dye . Dye boleh tanya aku "jadi tak nak kawan rapat-2 lah .. k takpe" dye tak paham ke ? dye tak rasa ke apa aku rasa ? dye tak fikir ke perasaan aku . Sakit lh weii , aku pura-pura bahagia depan dye , supaya dye tak risau pasal aku nim , aku nak dye tahu yang aku kuat dan okayy , tapi akhirnya aku menmang lemah . lemah bila melihat semua tuh . Aku ingat dye akan pujuk aku tapi tidak , dye bukan lelaki yang aku kenal 4 tahun dulu , dye lain dye dah berubah !! lelaki yang dulu dah mati dalam hati nim . Huh ! sekarang aku cuba kuatkan diri fokus pada satu Allah ilmu dan family . Cuba rawat hati dengan dekatkan diri pada Allah . huh ! aku yakin Allah dah aturkan jodoh yang terbaik untuk aku maybe dye bukan terbaik untuk aku . . Sayang aku makin kurang bertukar jadi kosong kosong sangat kosong .


2 comments:

gulew kapas said...

sabar lah princess. awak akan dianugerahkan orang yang lebih baik dari dia, insyaallah.

Sarah Halim said...

Stay strong sis, dongibab..kalau da jodoh ;')

http://sarahhijabista.blogspot.my/